Mobilitatea studenților în cadrul proiectului Erasmus+

Mobilitatea studenților în cadrul proiectului Erasmus+: Active Youth in Diversity, Youth Exchange Studenții Universității de Stat din Tiraspol, Facultatea Pedagogie, Petrache Ana, Levinte Felicia și Stegărescu Svetlana gr.102, împreună cu studenții Facultății de Filologie și Geografie au participat în cadrul proiectului Erasmus+: Active Youth in Diversity, Youth Exchange, 2021-1-RO01-KA151-YOU 000012021, în perioada16-24 mai, 2022, Craiova România. În cadrul proiectului au participat tineri din mai multe țări precum: România, Moldova, Georgia, Spania, Turcia, Egipt, Azerbajan și Iordania vizând mobilitatea tinerilor în scopul învățării, cooperării în domeniul educației și formării: schimburi de bune practici și formarea valorilor Europene, pentru a promova incluziunea socială și acceptarea diversității. Studenții au fost activi și au participat la ateliere, exerciții, dezbateri, jocuri de rol, activități în aer liber, la fel, au avut posibilitatea să lucreze la proiecte comune pe perioade scurte de timp ce vizează formarea valorile Europene.
Au dat chiar și un interviu în care și-au expus părerile referitor la desfășurarea și impactul proiectului asupra tinerilor la televiziunea locală din Craiova.
Limba de comunicare pe parcursul proiectului a fost limba engleză, iată de ce au avut buna ocazie să-și dezvolte competența de comunicare în limba străină așa cum toți studenții implicați au specialitatea doi, limba engleză. Este la fel important de remarcat impactul factorului intercultural, studenții au prezentat și vorbit cu admirație despre Moldova, valorile noastre naționale în cadrul serii interculturale și la rândul lor au descoperit multe lucruri interesante specifice țărilor implicate în proiect.
Proiectul și-a propus dezvoltarea competențelor interculturale ale participanților prin diferite activități și abordări, construind un mediu în care diferențele culturale nu pot fi percepute ca bariere. La fel, studenții au avut ocazia să-și dezvolte competența digitală, făcând schimb de bune practici, în cadrul prezentărilor, cu colegii din alte țări, dând dovadă de o bună capacitate de colaborare și lucru în grup. Studenții UST au învățat chiar călătorind, au făcut sport și s-au bucurat de plimbări în aer liber.
Locurile istorice remarcabile, de interes public din orașul Craiova, au lăsat o impresie pozitivă studenților UST, iar bunele practici descoperite vor servi ca surse de inspirație în activitatea lor ca cetățeni Europeni, promotori ai incluziunii, diversității și echității sociale. Mulțumim ANDCTR, Craiova, România pentru oportunitatea oferită.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Conferința de totalizare a practicii pedagogice/psihopedagogice.

În data de 11 octombrie 2019, la Universitatea de Stat din Tiraspol, în Consiliul Științific Specializat D 531.01-90, a avut loc susţinerea publică a tezei de doctor în științe pedagogice a dnei LAȘCU Lilia cu tema „Formarea competenței de self-management a activității de învățare la studenți”, specialitatea 531.01.Teoria generală a educației, conducător ştiinţific – dr., profesor universitar BOTNARI Valentina.

Felicitări, dragi studenți!